Bättre miljötänk så att personalen kan föregå med gott exempel på vår skola

På vår skola blir det väldigt mycket sopor och avfall varje dag och det är lite pinsamt att behöva erkänna att vi varit väldigt dåliga på sop- och källsortering fram tills nu. I och med att barnen får lära sig det här med sopsortering redan på förskolan så måste vi ju upprätthålla detta även på låg- och mellanstadiet och när vi lärare, rektorer och övrig personal inte föregår med gott exempel så är det ju förstås väldigt dålig stil. Därför är jag glad att vi äntligen tagit del av en bra lösning så att vi kan källsortera på rätt sätt i fortsättningen.

Anpassningsbara källsorteringskärl till skolan

Den lösning som jag pratar om är helt enkelt att vi införskaffat bra källsorteringskärl från ett företag som heter Sortify. De är specialister när det kommer till detta och har således ett väldigt bra utbud av tjänster när det kommer till att tillhandahålla sorteringskärl som är anpassade efter den miljö som de ska befinna sig i samt de behov man har som kund. Jag har hört att det är väldigt många företag inom olika branscher som använder sig av sorteringskärl från Sortify och det är fullt förståeligt med tanke på att deras system, som heter Kiwi, är väldigt anpassningsbart och finns i flera olika utföranden för att passa in i många olika miljöer.

Så nu kan vi i personalen föregå med gott exempel i fortsättningen och det är verkligen en stor fördel. Miljön är ju bland det viktigaste vi har och jag rekommenderar därför verkligen att man vänder sig till Sortify för att införskaffa denna lösning om man inte redan har den.

Av Bertil